Facebook Youtube Instagram

Vernisáž výstavy Dialóg so sklom  

22.01.2023

19. januára 2023 sa v galérií Divadla Púchov uskutočnila vernisáž autorskej výstavy nášho kolegu, dizajnéra Mgr. Petra Šípoša s názvom "Dialóg so sklom". Výstava diel Mgr. Šípoša - expresívnych, dynamických, farebne a hutnícky spracovaných objektov, kompozícií a inštalácií, ktoré sú symbiózou sklenenej plastiky a maľby, je spojená aj s prezentáciou originálnej tvorby študentov FPT v Púchove, ktorí študujú materiálové inžinierstvo so špecializáciou Materiály a dizajn.

 

Otvorenie výstavy, organizovanej našou Fakultou priemyselných technológií v Púchove a Púchovskou kultúrou, prišli podporiť JUDr. Katarína Heneková - primátorka mesta Púchov, doc. Ing. Vladimír Taraba, CSc. - prezident Združenia podnikateľov regiónu Púchov, zástupcovia škôl, priemyslu, verejného života a ďalší priaznivci kultúry a FPT v Púchove.  Moderátorom slávnostného otvorenia výstavy bol riaditeľ Púchovskej kultúry Mgr. art. Pavol Pivko, ktorý prijal aj úlohu kurátora výstavy. K spríjemneniu večera prispel svojou hudobnou tvorbou hudobný hosť Mgr. art Vlad Vakov.

 

Ďakujeme vedeniu Mesta Púchov, Púchovskej kultúre a všetkým, ktorí svojou prítomnosťou umocnili príjemnú atmosféru tejto udalosti.

 

Výstava v priestoroch galérie Divadla Púchov potrvá do konca februára 2023.




Návrat na aktuality