Facebook Youtube Instagram

Ďalší rozvoj spolupráce FPT v Púchove so spoločnosťou Continental

30.01.2015

Dňa 29.01.2015 sa na pôde Fakulty priemyselných technológií v Púchove TnUAD v Trenčíne (FPT) uskutočnilo pracovné stretnutie vedenia FPT v Púchove s predstaviteľmi jednotlivých súčastí spoločnosti Continental - Technologického centra (TCP) Continental Matador Rubber (CMR) s.r.o. a Continental Matador Truck Tires (CMTT) s.r.o.

 

V rámci programu bol predstavený aktuálny vedeckovýskumný a vzdelávací profil fakulty s prehliadkou priestorov laboratórií, po ktorej nasledovalo rokovanie o možnostiach spolupráce v nasledujúcom období.

 

Z vyjadrení predstaviteľov spoločnosti Continental a záverov rokovania vyplynulo, že aktuálny odborný profil Fakulty priemyselných technológií v Púchove a jej lokalizácia v tesnej blízkosti spoločnosti Continental v Púchove, dávajú tie najlepšie predpoklady pre ďalší rozvoj a zintenzívnenie kontinuálnej spolupráce prostredníctvom spoločného riešenia odborných problémov z oblasti výskumu, vývoja a technológie výroby pneumatík, ako aj prostredníctvom exkurzií a odbornej praxe študentov fakulty v spoločnosti Continental.

 

Úzke prepojenie s priemyselnou praxou a kontinuálna príprava technicky zdatných odborníkov v súlade s aktuálnymi požiadavkami trhu bolo vždy hlavnou prioritou FPT v Púchove. Spoločnosť Continental je významným priemyselným partnerom, s ktorým fakulta dlhodobo spolupracuje a v súčasnosti zamestnáva už 69 absolventov FPT v Púchove. Takmer polovica z uvedeného počtu absolventov fakulty pôsobí v oblasti výskumu a vývoja na novootvorenom Technologickom centre v Púchove, ktoré spolupracuje s ústredným výskumným a vývojovým centrom divízie pneumatík v Hannoveri v Nemecku. V nasledujúcom období spoločnosť plánuje ďalšie rozširovanie divízie Technologického centra Púchov so zvýšením počtu odborníkov vo výskume a vývoji o ďalších 15 percent, čo poskytuje unikátne možnosti uplatnenia pre najlepších absolventov fakulty.




Návrat na aktuality