Facebook Youtube Instagram

Profil pracovníkov OPD KMI

*Kliknutím na meno budú zobrazené výsledky vyhľadávania evidencie publikačnej činnosti z On-line katalógu univerzitnej knižnice TnUAD v Trenčíne.


  • doc. Ing. Jela Legerská, PhD.

Vedecko-výskumný profil: Diagnostika povrchovej štruktúry textilných materiálov pomocou obrazovej analýzy. Hodnotenie termofyziologického komfortu textílií na základe meraní tepelného odporu, tepelnej vodivosti, výparného odporu, nasiakavosti, vzlínavosti a pod. Zisťovanie parametrov a väzbového previazania u tkanín a pletenín.

Pedagogický profil: Výučba a vedenie záverečných prác v oblasti textilných materiálov, prevádzkovej diagnostiky a defektoskopie textílií, vzorovania a väzieb tkanín a pletenín, priemyselných technológií, technológií výroby a spracovania materiálov.


  • Mgr. Peter Šipoš

Vedecko-výskumný profil: Tvorba prezentačných materiálov a katalógov študentských prác v oblasti materiálov a dizajnu.

Pedagogický profil: Výučba predmetov Základy navrhovania, Priemyselný dizajn, Figurálna kresba. Vedenie záverečných bakalárskych prác v oblasti materiálov a dizajnu.


  • MgA. Soňa Šťastná Zajacová, PhD.

Vedecko-výskumný profil: Zameranie na inovácie v oblasti dizajnu s dôrazom na životné prostredie. Využívanie nových technológií a materiálov, kreatívne riešenie problémov odevného a textilného dizajnu. Skúmanie štruktúry materiálov a vlákien a následne ich využitie.

Pedagogický profil: Smerovanie študentov k novým prístupom tvorby s využitím netradičných technológií a materiálov. Zorientovanie sa v aktuálnych potrebách v svete dizajnu z hľadiska materiálov, konštrukcií, technického a technologického vypracovanie. Vedenie záverečných prác.