Facebook Youtube Instagram

Deti z Trenčianskej detskej univerzity 2017 na Fakulte priemyselných technológií v Púchove

Vo štvrtok 24. 08. 2017 sa 40 detí Trenčianskej detskej univerzity v Trenčíne stalo plnohodnotnými študentami Fakulty priemyselných technológií v Púchove.

Pre deti boli pripravené zaujímavé experimenty v laboratóriách, kde sa na chvíľu mohli stať výskumníkmi v oblasti materiálov. Pracovali so sklom a keramikou, aktívne sa zapojili do efektných chemických pokusov. Pomocou mikroskopu zistili, že krídla motýľa majú na povrchu jemne chĺpky a termovízna kamera im ukázala akú teplotu majú jednotlivé časti ľudského tela. Oboznámili sa ako funguje a čím „kŕmiť“  elektrický domáci kompostér. Vyskúšali si modelovanie a tlačenie vytvorených modelov na 3D tlačiarni, navrhli si potlač textilných materiálov, ktorú si aj samostatne pripravili.

Všetky aktivity deti úspešné zvládli a ukončili svoju „dobrodružnú cestu“ na Fakulte priemyselných technológii v Púchove. Na záver súťažili deti v skladaní hesla, kde príslušné písmenka získavali na stanovištiach po úspešnom absolvovaní aktivity. Heslo deti vyskladali úžasne rýchlo a na tak si zaslúžili sladkú odmenu za celodenné úsilie.