Facebook Youtube Instagram

Konferencia „Transfer technológií do praxe“ s predstavením vedeckého pracoviska CEDITEK

Na Fakulte priemyselných technológií (FPT) v Púchove, Trenčianskej univerzity A. Dubčeka v Trenčíne, sa 20. apríla 2016 uskutočnila slávnostná Initiates file downloadkonferencia "Transfer technológií do praxe" spojená s predstavením novozriadeného špičkového vedeckého pracoviska - "Centra pre testovanie kvality a diagnostiku materiálov". Pozvanie na konferenciu prijali predstavitelia vedení ôsmich technických fakúlt vysokých škôl zo Slovenska a Českej republiky, zástupcovia vedeckovýskumných inštitúcií a predstavitelia viac ako dvadsiatich priemyselných spoločností.

 

 

 

 

Významnou časťou konferencie bolo slávnostné predstavenie novovytvoreného Centra pre testovanie kvality a diagnostiku materiálov - CEDITEK, zriadeného na Trenčianskej univerzite A. Dubčekav rámci projektu spolufinancovaného z Európskeho fondu regionálneho rozvoja v OP Výskum a vývoj v celkovej hodnote 7 803 840,- Eur.

 

 

Na konferencii bolo predstavené špičkové a unikátne prístrojové vybavenie časti centra CEDITEK na FPT v Púchove v celkovej hodnote 2 821 440,- Eur, ktoré fakulte otvára nové možnosti spolupráce s priemyselnými a akademickými partnermi doma i v zahraničí. Časť nového centra CEDITEK na FPT v Púchove má ambíciu zabezpečovať realizáciu špičkových výskumných a vývojových aktivít pre materiálový výskum s celoslovenskou pôsobnosťou, a to najmä v zameraní na výskum nových typov progresívnych polymérnych, kovových, textilných, anorganických a kompozitných materiálov.